Ahlafors Bryggerier  

 

 

 
 

Ahlafors Bryggerier prisade 2012

 

ALAFORS. Det fanns anledning att skåla lite extra på Ahlafors Bryggerier i onsdags kväll.
Representanter från Bryggeriklubben fanns på plats för att dela ut priset för ”Årets etikett 2011”.
– Mycket hedrande, konstaterade Christer ”Cralle” Sundberg som tog emot diplomet av Bryggeriklubbens ordförande Ingmar Strannevik.
 

Ahlafors Bryggerier har tidigare uppmärksammats av Bryggeriklubben. Första gången var 2007 när etiketten för Ahle Julöl prisades. I veckan var det dags igen. Ahlafors Oktoberöl blev juryns val för 2011, men det officiella diplomöverlämnandet har låtit vänta på sig.
 

Bryggeriklubben bildades 1982 och består av personer i Norden med ett aktivt intresse för bryggerinäringen.Klubbens medlemmar samlar allt som har att göra med bryggerier att göra, bland annat öl- och läsketiketter, ölglas, skyltar, kapsyler, underlägg med mera.
– Vi är cirka 80 samlande medlemmar. Vi har möten två gånger om året och i samband med det brukar vi oftast besöka ett bryggeri. Särskilt roligt tycker vi att det är med de små bryggerierna, säger sekreteraren 
Roger Svensson.
 

På Ahlafors Bryggerier är det ständig aktivitet. Just nu jäser Ahle Julöl i lagertankarna. I mitten av november beräknas de första flaskorna finnas ute till försäljning på Systembolaget i Nödinge.